antivirus

Top 5 cele mai bune programe antivirus gratuite

In aceste zile avand un software antivirus pe calculatorul dvs. este important, dar cu atat de multe optiuni de unde puteti alege, este greu de stiut ce produs sa alegem. Am compilat o lista cu cele mai bune 5 produse antivirus in care puteti avea incredere.

Software-ul antivirus detecteaza si apoi previne, dezarmeaza sau elimina programe rau intentionate sau programe malware, denumite adesea “virusi”. Antivirusul nu ofera o solutie perfecta pentru problema malware-ului, dar este un prim pas critic pentru securizarea PC-ului sau a laptopului. Pentru a preveni virusii care infecteaza PC-ul, trebuie sa instalati un antivirus si apoi sa actualizati in mod regulat software-ul antivirus.

Avira Free Security Suite

Componenta principala din suita gratuita de software Avira, care o face deosebita, este functia optionala “detectare in cloud” numita Protectie Cloud. Aceasta metoda de scanare permite instrumentului antivirus al Avira sa identifice si sa opreasca amenintarile.

Avira poate sa scaneze si sa elimine amenintarile existente, precum si sa detecteze si sa opreasca in mod automat pe cele noi. Va protejeaza impotriva virusilor, troieni, spyware si a altor tipuri de malware.

Adaware Antivirus Free

Programul Adaware Antivirus gratuit de la Lavasoft este diferit de programul “Ad-Aware” pe care probabil ca il cunoasteti deja. Acest program este un program antivirus intotdeauna complet gratuit.

Adaware Antivirus suporta Windows 10, 8, 7, Vista si XP.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Daca doriti un program antivirus care nu este numai gratuit, dar foarte usor de utilizat si nu este aglomerat cu multe butoane si meniuri, ar trebui sa incercati cu siguranta versiunea gratuita a Bitdefender Antivirus.

Nu beneficiati doar de o protectie instantanee impotriva virusilor si a programelor spion, etc., dar si protectie impotriva anti-phishing si anti-frauda pentru a va asigura securitatea atunci cand navigati pe internet si introduceti parole.

Este remarcabil cat de bine functioneaza Bitdefender, in ciuda designului sau minimalist. Puteti sa glisati si sa abandonati directoarele si fisierele direct in program pentru a rula instantaneu o scanare impotriva acestora, precum si sa porniti imediat o scanare completa a sistemului sau sa scanati obiecte selectate din meniul contextual cu clic dreapta – toate acestea pot rula in acelasi timp .

Avast Free Antivirus

Avast este folosit de sute de milioane de oameni si se claseaza in topul celor mai bune programe antivirus si nu degeaba. Daca doriti un program solid care sa blocheze cu siguranta noi amenintari, dar care este destul de usor de personalizat, trebuie sa va ganditi sa il utilizati.

Avast Free Antivirus este similar cu Avira pe care o mentionam mai sus; exista numeroase componente pe care le puteti instala impreuna cu scutul virusului care ofera servicii suplimentare legate de securitate si confidentialitate.

In plus, atat actualizarea, cat si actualizarile programului sunt efectuate automat (este disponibila si o optiune manuala).

Panda Free Antivirus

Programul antivirus gratuit al programului Panda Security se instaleaza in cateva minute si are un design minimalist precum Bitdefender mentionat mai sus. Scanerul automat, permanent, include si optiuni suplimentare, cum ar fi optiunile de scanare comportamentala si de analiza, abilitatea de a va intreba inainte de a neutraliza un virus si de a bloca fisierele sa ruleze timp de mai multe secunde.

Ceva cu totul unic pentru Panda este sectiunea de stiri si alerte de securitate care va poate arata mesaje critice, de avertizare si de informare. Cu toate acestea, puteti sa le dezactivati daca doriti.

Leave a Reply