Mituri despre par care ne impiedica sa avem un par sanatos

Mituri despre par care ne impiedica sa avem un par sanatos

Acordam o atentie sporita sanatatii parului nostru si cheltuim o gramada de bani, facand parul sa para sanatos si stralucitor. Cu toate acestea, uneori, poate fi dificil sa aflati ce produse de ingrijire a parului merita sa cumparati si care sunt sfaturile care merita urmate.

In acest post va oferim cateva mituri despre ingrijirea parului pe care trebuie sa nu le mai credeti.

1: Parul barbatilor difera de parul femeilor.

Structura anatomica a parului barbatilor si femeilor este identica. Diferenta consta in modul in care tratam parul. Firul de par devine mai subtire datorita coafarii, vopsirii si experimentelor diferite in saloanele de coafura. Barbatii, la randul lor, sunt mai conservatori atunci cand vine vorba de ingrijirea parului, motiv pentru care parul lor ramane mai dens si mai sanatos.

2: Matreata este contagioasa.

Matreata este un semn al muncii suplimentare a glandelor sebacee, datorita careia apare o cantitate suplimentara de particule de piele exfoliata. De aceea nu va puteti “infecta” cu matreata cand imprumutati pieptenele de la alta persoana. Cu toate acestea, aceasta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regulile de igiena personala.

3: Daca taiati parul copilului cand e mic, parul va deveni mai gros.

Este adevarat ca parul unui copil arata mai mult ca puf si este adesea lipsit de pigment. Daca taiati parul unui copil, parul va incepe sa creasca cu o structura asemanatoare cu aceea a parului “adult”. De acolo vine iluzia ca parului copilului devine mai gros. De fapt, parul mai gros si mai dens va incepe sa creasca pe capul unui bebelus oricum, indiferent daca taie parul bebelusului sau nu.

4: Cu cat tai mai mult parul, cu atat creste mai repede.

Deoarece parul creste de la radacini si nu de la varfuri, o tunsoare nu afecteaza in nici un fel viteza de crestere. In plus, contrar credintei populare, rasul capului nu afecteaza densitatea parului, deoarece numarul de foliculi de par este o trasatura genetica.

5: Uscarea cu feonul strica parul.

De fapt, uscatoarele de par, afecteaza negativ doar parul care nu este protejat de niciun produs de styling. Daca utilizati produse cosmetice speciale pentru coafura, cum ar fi o spuma de par sau un fel de protectie termica, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la starea de sanatate a parului.

Leave a Reply