marijuana

Consumul de marijuana: riscuri si beneficii

Daca sunteti un utilizator obisnuit de marijuana, va puteti intreba daca utilizarea marijuanei pe o baza zilnica este prea mare. In timp ce multi oameni consuma zilnic marijuana, multi altii sunt preocupati de potentialele riscuri pentru sanatate care pot sa apara din acest lucru. Deci, care este raspunsul? Este sigur sa consumi zilnic marijuana? Daca da, este ceva ce ar trebui sa faceti? Iata ce trebuie sa stiti.

Multi utilizatori consuma marijuana prin inhalare. Pe langa faptul ca ii ajuta pe oameni sa faca fata unor probleme cum ar fi tulburarile digestive si depresia, marijuana este, de asemenea, buna pentru gestionarea zilnica a durerilor, ceea ce este unul dintre principalele motive pentru care multi oameni o folosesc zilnic.

De mii de ani, marijuana a fost folosita ca un tratament eficient pentru orice, de la durere cronica la crampe menstruale. Pentru persoanele care sufera de aceste afectiuni, utilizarea marijuanei poate oferi beneficii formidabile pentru ameliorarea durerii, fara niciuna dintre efectele secundare periculoase ale analgezicelor. Acest lucru face consumul zilnic de marijuana o perspectiva atractiva pentru persoanele care se confrunta cu conditii dureroase.

Marijuana este folosita zilnic de multi oameni in domenii profesionale creative, cum ar fi muzica si arta. In timp ce marijuana nu poate stimula o persoana non-creatoare sa devina una creativa, ea va poate ajuta cu siguranta sa veniti cu idei noi.

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, persoanele care folosesc zilnic marijuana au un risc mai scazut de obezitate decat persoanele care nu folosesc marijuana. Din aceasta cauza, consumul zilnic de marijuana poate fi o optiune buna pentru persoanele care se lupta sa mentina o greutate sanatoasa.

In timp ce consumati marijuana pe o baza zilnica ofera multe beneficii, inclusiv ameliorarea durerii si creativitatea sporita, exista unele riscuri de care ar trebui sa fiti constienti, de asemenea.

Fumatul de marijuana creste zilnic riscul de aparitie a afectiunilor respiratorii. Desi exista numeroase moduri de ingerare a marijuanei, persoanele care aleg sa fumeze pot prezenta forme de boli respiratorii, cum ar fi bronsita cronica, tuse cronica, respiratie suieratoare si nivele de sputa mai mari decat cele normale.

Fumatul poate deteriora plamanii pe termen lung. Deoarece fumatorii de marijuana, in general, isi retin mai mult respiratia si inhaleaza mai adanc decat cei care fumeaza tigari, exista riscul ca fumatorii de marijuana sa poata fi expusi la gudron mai mult decat fumatorii de tigari.

Utilizarea excesiva a marijuanei poate intrerupe invatarea. Potrivit unui studiu din 2011, este posibil ca utilizarea excesiva a marijuanei sa afecteze invatarea verbala si rezolvarea problemelor. Aceste efecte dureaza, in general, dupa trei saptamani de la incetarea consumului de canabis si sunt cele mai pronuntate la persoanele care consuma in mod regulat cantitati mari de marijuana.

Leave a Reply