razi

Brad natural sau artificial: Care este cea mai buna optiune pentru Craciun?

Daca va ganditi sa alegeti un pom de Craciun pentru aceste sarbatori, primul lucru pe care trebuie sa il decideti este tipul de brad pe care il cautati, fie ca este natural sau artificial. Pentru a va ajuta in decizia dvs. va oferim aceste avantaje si argumente ale fiecaruia:

ARTIFICIAL

Pro: Brazii artificiali sunt mai ieftini decat cei naturali, deoarece pot fi folositi an de an si sunt, de obicei, foarte rezistenti.

Contra: Problema bradului artificial este aceea ca este facut cu rasini din plastic, iar productia sa contamineaza mediul si nu este reciclabil. In schimb, pomul de Craciun natural, in timpul cresterii (aproximativ 3 ani), absoarbe dioxidul de carbon, ceea ce are un impact pozitiv asupra mediului.

NATURAL:

Pro: aroma proaspata pe care bradul o emana este un factor crucial. Oamenii simt o “atmosfera de Craciun” mai buna daca au un brad natural.

Contra: Sunt mai greu de transport decat cei artificiali si mai fragili. De asemenea, trebuie sa aveti grija deosebita atunci cand il cumparati: asigurati-va ca are radacini suficiente pentru a rezista in timpul sarbatorilor.

ARTIFICIAL:

Pro: Puteti salva un bani pe decor, deoarece exista modele care aduc deja lumini sau ornamente.

Contra: Productia unor astfel de brazi este in general facuta in China, in cazul in care reglementarile de sanatate stralucesc prin absenta lor, folosind mercur de fabricatie si alte metale si poluanti. Pe de alta parte, cei naturali sunt 100% biodegradabili si nu dauneaza mediului.

NATURAL:

Pro: Pe langa faptul ca sunt 100% biodegradabili, asa cum am spus mai devreme, acestia ajuta la evitarea incalzirii globale.

Contra: Bradul natural necesita mai multa grija decat cel artificial. Trebuie sa ii udati si sa nu ii asezati in apropierea surselor de caldura si sa nu folositi lampi care sa ii faca sa se incalzeasca si sa se usuce.

Brazii artificiali sunt mai durabili, mai ieftini, necesita mai putina grija, dar sunt mai poluanti si mai nocivi pentru sanatate.

Leave a Reply