ciocolata neagra

Beneficii oferite de ciocolata neagra, conform stiintei

Ciocolata neagra nu este o placere vinovata; de fapt vine cu multe beneficii pentru sanatate. Ciocolata neagra – neprelucrata – este plina de beneficii incredibile pentru sanatate.

Anumiti nutrienti sunt distrusi in procesul de producere a ciocolatei pentru piata generala. Verificati eticheta: ciocolata cu un continut de cacao de 60% sau mai mult, este plina de substante nutritive si antioxidanti. Deseori numita amara, are foarte putin zahar. Cea mai buna modalitate de a obtine toate substantele nutritive din ciocolata este pur si simplu sa folositi crema de cacao neindulcita.

Ciocolata neagra poate ajuta la prevenirea depresiei.

Una dintre componentele gasite in ciocolata neagra este teobromina. Teobromina este structural similara cu cofeina, sora ei chimica. Teobromina, atunci cand este consumata in cantitati mai mari, poate provoca o scadere a tensiunii arteriale, excitabilitate si da energie.

O alta substanta chimica gasita in ciocolata este anandamida. Anandamida este similara din punct de vedere structural cu THC, dar nu este nici pe departe la fel de eficienta. In ciuda acestui fapt, anandamida poate inca sa ofere un stimulent de dispozitie si de energie, fara dependenta si afectarea cardiovasculara care vine impreuna cu alte substante stimulatoare.

Totusi, o alta substanta care stimuleaza dispozitia in ciocolata este feniletilamina, care este metabolizata in organismul dumneavoastra in serotonina. Serotonina este una dintre cele mai importante substante chimice de reglementare a dispozitiei pe care corpul dumneavoastra le poate produce.

Ciocolata neagra poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Studiile pe scara mica au indicat de ceva timp ca un consum regulat de cacao poate avea un efect pozitiv in combaterea bolilor cardiovasculare. Un studiu mai recent privind beneficiile cardiovasculare ale cacao, realizat in 2006, a dovedit acest lucru. Concluziile au fost ca, cacao reduce intr-adevar sansele si semnificatia bolilor cardiovasculare.

Ciocolata neagra poate ajuta impotriva diabetului zaharat.

S-a aratat ca ciocolata sustine functia endoteliala si rezistenta la insulina. Endoteliul este extrem de important in mentinerea sanatatii arteriale, iar rezistenta la insulina este cea mai verificata statistica pentru a determina daca se vor dezvolta boli viitoare, cum ar fi diabetul. Cacao si flavonoidele sale ajuta la modularea pozitiva a acestor sisteme.

 

 

Ciocolata neagra este o sursa imensa de antioxidanti.

Ciocolata neagra contine cantitati foarte mari dintr-un numar de antioxidanti puternici. Un studiu a calculat indicele capacitatii relative antioxidante (RACI) prin izolarea radicalilor liberi si a antioxidantilor extrasi din ciocolata. Radicalii liberi sunt o conditie prealabila pentru cancer, iar antioxidantii pot ajuta la distrugerea radicalilor liberi inainte de a se raspandi.

Leave a Reply